Dini Gerçek Haber

16:24 Antalya’da Cübbeli Ahmet Hoca Sohbetine Binlerce Kişi Akın Etti

09:00 Uluslararası öğrencilerden Yemen’e anlamlı destek

18:30 Aslanapa’da Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması

16:11  Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an kursu öğrencileriyle bir araya geldi

13:28 Başkan Tuna cami temel atma töreninde

08:31 Safran Hakkında Önemli Bilgiler

07:38  Ulu Cami inşaatı yükseliyor

07:31  Türkiye Diyanet Vakfı dünyanın şefkat ve merhamet öncülerini arıyor

07:20 İlahiyat Fakültesinde Yemen Konferansı

20:48 Ayvanın Faydalarına İnanamayacaksınız

19:24 Yemen için duygulandıran yardım

19:22 İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven: “Şuana kadar 3 bin 348 kişi hac kaydı yaptırdı”

19:13 Hafızlar hocalarını unutmadı

19:08  Beytüşşebaplı öğrencilere Kur’an hediye ediliyor

19:06 Erzurum’un 500 yıllık geleneği Binbir Hatim başladı

08:58 DOLAR VE GÜNCEL PİYASA ANLIK FİYATLAR

08:58 Dolar Kuru Ve Euro Kaç TL

07:07 Din görevlilerine yıkıcı akımlar hakkında bilgi verildi

07:04 Annenin uyuşturucu isyanı

15:17 Yüksek hızlı tren kazası isimler belli oldu

14:35  Aile ve Dini Rehberlik Büro Koordinatörleri Çalıştayı

11:29  Kütahya’da ‘Sultan II. Abdülhamid ve Türk-Arap İlişkileri’ konulu sempozyum

08:49 Diyanet Hutbe

08:38 Türkiye Diyanet Vakfı Yemen’e sessiz kalmıyor

07:51 Hac Ön Kayıt Müracatı Yapmak

06:20  Aydınlıkevler Camisinde Sabah namazı programı

06:04 Yüksek hızlı tren kazası

22:48 Tekrarlayan Düşüklere Histeroskopi İle Son

22:35 İdrar kaçırmada ameliyatsız yöntem: Biofeedback tedavisi

18:25 Mudanya’nın genç hafızları icâzetlerini aldı

13:45 Siverek’te “Noel Baba bizim neyimiz olur” semineri

13:39 Van Müftülüğünden ‘Etkili İletişim’ programı

12:02 Hac Durumunu Sorgulama

11:34 Bu yumurtanın tanesi 40 TL -Altın yumurtlayan tavuklar

11:28  Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Rize’den yağmur ve dualarla uğurlandı

06:43 Elazığ’da ezan okuma yarışması

06:39 Karaman’da Mevlana’yı anma etkinlikleri başladı

18:05  Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu

15:40 CUMA NAMAZI Nasıl Klınır ,Kaç Rekat

14:08 Halsizlik, baş dönmesi, kulak çınlamasının nedeni “demir” eksikliği

11:59 Prof. Dr. Bulut: “Zekatla İslam dünyasındaki fakirlik sorununu çözebiliriz”

11:53 AK Parti Milletvekili Yücel Menekşe’nin babası son yolculuğuna uğurlandı

09:54 2019 Yılı Hac Protokolü Mekke’de imzalandı

06:25 Şehit polis Bol için Kuran okuma yarışması

DİYANET BİR-SEN YÖNETİM KURULU BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Diyanet Bir-Sen Genel Merkezi, 26 Kasım 2018 Pazar günü gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında sendikal çalışmaları değerlendirdi.

Genel Başkan Hasan Türüt başkanlığında toplanan yönetim kurulu, genel başkan yardımcıları İbrahim Kaya, Hamdullah Silindir, Mesut Çakıroğlu, Hüseyin Keskin, Ömer Faruk Oruç ve Yaşar Küçükoğlu’nun gündemi değerlendirmesiyle sona erdi.

Ayrıca son zamanlar da Diyanet İşleri Başkanlığıyla ilgili basın da çıkan haberlerle ilgili bir değerlendirme yapılarak basın açıklaması yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kamuoyu nezdinde yıpranmasına ve olumsuz haberlerle anılmasına karşı sessiz kalınamayacağını belirten Diyanet Bir-Sen Yönetim Kurulu, kişiler üzerinden Diyanet’in yıpratılmasına göz yumamayacaklarını belirterek şunları söylediler:

DİYANET’İ KORUMAK ASLİ GÖREVİMİZ

İslam ülkelerinde meydana gelen olaylar üzücü olmakla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Müslümanlara yardım götürülmesi, dini konular da eğitilmeleri gibi pek çok konular da üzerine düşeni yapmıştır.

Diyanet İşleri Başkanı üzerinden belli bir siyasi oluşumu hedef almak için yapılan yıpratma ve karalamalar öncelikle Müslümanları rencide etmekte ve dine zarar vermektedir. Bu tür olaylar dünya da ve özellikle İslam ülkelerinde yakından takip edilmektedir. Türkiye’ye karşı umut besleyen İslam ülkelerinin umudunu yaşatmak gerekir. Zira Diyanet, insani ve dini boyutlarıyla görev alanına giren hususlar da görevini yapmaktadır. Geleneğinde sevgi, yardımlaşma, hoşgörü ve rehberlik olan Diyanet’in, kurumsal kimliğine yapılan saldırılara karşı yaklaşımı takdire şayandır. Müslümanlar arasındaki birliğin kurulmasında köprü görevi gören bu güzide kurum yol gösterici olmaya devam etmektedir. Diyanet teşkilatı her zaman milletin yanında yer almış, milli ve manevi değerlerin korunmasında hassasiyetini göstererek gerektiğinde topluma rehberlik yapmıştır.

Bugün büyüyen ve gelişen bir Diyanet İşleri Başkanlığı var. Ancak din hizmetlerinin gelişmesi ve toplumun her kesimine hitap etmesi de Diyanet İşleri Başkanlığından beklenmektedir. Halkın beklentilerini karşılayan bir Diyanet teşkilatının varlığı toplumun tüm kesimlerince memnuniyetle karşılanacaktır. Bu teşkilat geçmişte güzel hizmetlere imza attı. Bundan sonra da dinin gerçek temel yapısıyla toplumu aydınlatmasını, dine aykırı söylemleri engellemesini bekliyoruz. Toplumda, Diyanet’e şüpheyle bakılmasına neden olacak hareketlerin ve söylemlerin engellenmesi Diyanet’in vizyonunu yükseltecektir.

Diyanet, her zaman en güvenilir kurumların başında gelmesine rağmen, müftülükler ve merkez teşkilat çalışanlarının görevlerini hiçbir etki altında kalmadan, tarafsız ve adil bir şekilde yerine getirmeleri beklentimizdir. Denetleyicilerin tarafsız olmaları, amirlerin her türlü baskılara karşı dik durmaları, bir sendika lehine hareket etmemeleri beklentimizdir. Üyelerimiz hakkında yalan, iftira ve isnatlara alet olunmamalı, gerek denetleyicilerin gerek Başkanlık merkez teşkilat çalışanlarının akıl, mantık, vicdan, adalet, hakkaniyet ve hukuk çerçevesinde objektif olarak konuları değerlendirmeleri beklenmektedir. Soruşturmaların somut bilgi ve belgelerle, ön yargısız ve vicdani kanaatlerini kullanarak tarafsız bir şekilde değerlendirmeleri talep edilmektedir.

Diyanet işlerinin yürütülmesinde ve uygulanmasında adalet ön şart olmalıdır. Adalet terazisinin dengesini iyi kurmak ve bozmasına zemin hazırlayacak davranışlardan kaçınmak asli görevimiz olmalıdır. Zira bu güzide kurumun Müslümanlar arasında birlik, beraberlik, yardımlaşma, kardeşlik, hoşgörü gibi dinimizin olmazsa olmazı olan manevi değerleri yaşatan ve ayakta tutan bir misyonu var. Bu kurum da görev yapan herkesin öncelikli görevi, güzel ve yumuşak bir üslup ve anlaşılır ve Müslümana yakışır bir dille sağlıklı iletişim kurulmasına aracılık etmek olmalıdır. Biz, güzel şeyler yapıldığı zaman alkışlarız, yanlış yapıldığı zaman da eleştiririz, ancak Diyanet İşleri Başkanlığı tek bir kurum. Bu kurumu korumalıyız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ